| Rybář | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Formuláře na PC | EET Účtenky | Pletení | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Pečené brambory s piniovými oříšky a tymiánem


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.11.2017

Ingredience:

1-1,5 kg brambor
1 lžička kmínu
hrst piniových jader
4 snítky tymiánu
2 lžíce olivového oleje
sůl a hrubě mletý pepř
150 ml bílého vína
sojová omáčka na dochucení

Popis:

Předehřejeme si troubu na 250 stupňů. Brambory dobře omyjeme a vydrbeme kartáčkem a uvaříme v osolené a okmínované vodě skoro doměkka, asi 10-15 minut.
Slijeme a brambory vložíme do zapékací misky. Posypeme piniovými oříšky, tymiánem, zakapeme olivovým olejem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme, dokud jadérka nezezlátnou, a potom podlijeme trochou vína a ještě chvíli pečeme. Nakonec šťávu dochutíme podle potřeby sojovou omáčkou a mletým pepřem a podáváme.
Tip
Šťávu můžeme dochutit worcestrovou omáčkou a místo vína podlít vývarem. Brambory můžeme péct i syrové, před pečením je ale propíchneme vidličkou.


Jít na recept Pečené brambory s piniovými oříšky a tymiánem >>