nálev:
1litr vody
polévková lžice octa
polévková lžice soli
2ks bob.listu
5kul.pepře
5ks nového koření
hlavička česneku
Směs na potírání:
1bal.grilovacího koření
3lžíce medu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
V litru vody svaříme ingredience na nálev,necháme vychladnout a přidáme rozetřený česnek.
Do tohoto nálevu dáme ovarové vykostěné koleno (as 1 kg a více)a necháme naložené cca 24hod.Druhý den maso v nálevu uvaříme (trochu tužší ovar) vyndáme na hodně vymaštěný pekáček a dopékáme do měkka,mezitím připrávíme směs na potírání-rozmícháme grilovací koření s medem a tímto měkké upečné maso potřeme a dáme ještě na cca 10min dopéct. Podáváme s chlebem a šťávička která zůstane na pekáčku se dá na mističku,
na talíři ještě touto šťávou upečené maso přelijeme.
Dobrou chuť