100 g slaniny
1 velká cibule
olej
2 šálky rýže
800 ml hovězího vývaru z kostky
sůl
500 g vepřových nebo drůbežích jater
2 lžíce mouky
lžička sladké papriky
lžička pepře
100 g strouhaného sýra
citronová šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou a okapanou rýži a krátce opražíme. Promícháme ji, osolíme, zalijeme vývarem a bez pokličky vaříme. Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce smíchané s pepřem a paprikou a prudce je opečeme na rozehřátém oleji. Opečené je osolíme a zakapeme citronovou šťávou. Rýži rozdělíme na talíře, doplníme plátky jater a posypeme strouhaným sýrem.