3 žloutky uvařené natvrdo
10dkg másla
2 sardele nebo lžička sardelové pasty
lžička citrónové šťávy
lžička hladké hořčice
trochu bílého pepře a soli
nebo i několik kapek vorchesterské omáčky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do porcelánové misky dáme máslo a je do pěny. Přidáme prolisované žloutky
prolisované sardele a vše ostatní a dobře do hladkosti promícháme.
Majonéza se používá výhradně jen ke zdobení vařených vajec, plněných rajčat, plněných zelených paprik, obložených chlebíčků, studených mís apod.Její výhoda proti majonéze pravé je v tom, že si vystříkané ozdoby udrží krásný tvar, nesrážejí se a netvoří se na nich sklovitý povrch.K přípravě salátů a studených omáček ji však nemůžeme použít. Asi 16dkg majonézy