| Zbrojní průkaz | DWN.cz | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Pletení | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Email šablony | EET Účtenky | FormOffice | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Majonéza ke zdobení


Doba přípravy:00:15
Počet porcí:2
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2015

Ingredience:

3 žloutky uvařené natvrdo
10dkg másla
2 sardele nebo lžička sardelové pasty
lžička citrónové šťávy
lžička hladké hořčice
trochu bílého pepře a soli
nebo i několik kapek vorchesterské omáčky

Popis:

Do porcelánové misky dáme máslo a je do pěny. Přidáme prolisované žloutky
prolisované sardele a vše ostatní a dobře do hladkosti promícháme.
Majonéza se používá výhradně jen ke zdobení vařených vajec, plněných rajčat, plněných zelených paprik, obložených chlebíčků, studených mís apod.Její výhoda proti majonéze pravé je v tom, že si vystříkané ozdoby udrží krásný tvar, nesrážejí se a netvoří se na nich sklovitý povrch.K přípravě salátů a studených omáček ji však nemůžeme použít. Asi 16dkg majonézy


Jít na recept Majonéza ke zdobení >>