1 kg vepřové kýty
Směs:
1 lžička papriky
1 lžička mletého pepře
1 lžička majoránky nebo oregana
cibule
slanina
mrkev
kyselé okurky
Příloha: vařené brambory nebo rýže
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso protáhneme slaninou, kyselou okurkou a mrkví. Potom posolíme a obalíme ve směsi koření.
V pekáči na sádle zpěníme 1 nakránejou cibuli, vložíme okořeněnou kýtu a pečeme přikryté v troubě. Během pečení podléváme šťávou, vývarem nebo horkou vodou.
Doba přípravy ca. 1,5 hod. (maso musí být měkké).
Po upečení vyjmeme z pekáče, nakrájíme na plátky (tak aby slanina, okurky a mrkev vytvořily mozaiku).
Příloha:
vařené brambory nebo rýže