1 králík
5 stroužků česneku
2 dl oleje
2 větší cibule
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
1 lžíce sladké papriky
půl lžičky pepře a soli
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Králíka rozdělíme na porce a dáme na dva dny odležet do marinády. Nezapomeňte maso alespoň dvakrát otočit.
Marináda:
smícháme 2 dl vody s pěti nastrouhanými stroužky česneku, 2 dl oleje, 2 většími cibulemi nakrájenými na plátky, 2 lžícemi hořčice, 2 lžícemi kečupu, 1 lžící sladké papriky, půl lžičky pepře a soli.
Pekáč s obsahem vložíme do předehřáté trouby. Zprvu pečeme pod pokličkou, ke konci necháme odkryté maso zčervenat za občasného podlévání. Jako příloha je nejlepší bramborový knedlík.