|
Recept na Králík s kyselou smetanou
|
|
|
| |
Postup přípravy:Králičí zadek se zbaví blan,prostrká špekem(ang.slaninou) a dá do pekáče,kam si předem připravíme rozsekanou cibuli,kousek rozkrájeného špeku,oškrábanou nakrájenou mrkev,petržel a celer.Špek se zeleninou a králíkem v troubě zasmahneme,králíka otočíme a opečeme po druhé straně.Pak podlejeme,vhodíme koření a pečeme.Podléváme horkou vodou,až je králík skoro měkký(nejsme-li si jisti stářím králíka,pak pekáč raději přiklopíme a dusíme v troubě).Poté přilijeme pod něj kysanou smetanu,do které zavrtíme 1 lžíci hladké mouky a v této omáčce králíka dopečeme.Zeleninu,která zbyla v omáčce po pečení,můžeme propasírovat a přidat zpět do omáčky.Koření vyhodíme.Králík takto připravený je výborný.Jako příloha se hodí knedlík.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Králík s kyselou smetanou, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/kralik-s-kyselou-smetanou">Recept: Králík s kyselou smetanou</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Králík s kyselou smetanou:
|