| Email šablony | EET Účtenky | Pletení | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Omalovánky | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík s kyselou smetanou


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.6.2011

Ingredience:

domácí králík(zadní část)
1 cibule
1 mrkev
čtvrtka celeru
1 petržel
5 dkg špeku(i anglická slanina)
8 zrnek pepře 8 zrnek nového koření
špetka tymiánu
1 bobkový list
kousek citronové kůry(neošetřené chemicky)
1/4 litru zakysané smetany krémovité(16 až 18%)

Popis:

Králičí zadek se zbaví blan,prostrká špekem(ang.slaninou) a dá do pekáče,kam si předem připravíme rozsekanou cibuli,kousek rozkrájeného špeku,oškrábanou nakrájenou mrkev,petržel a celer.Špek se zeleninou a králíkem v troubě zasmahneme,králíka otočíme a opečeme po druhé straně.Pak podlejeme,vhodíme koření a pečeme.Podléváme horkou vodou,až je králík skoro měkký(nejsme-li si jisti stářím králíka,pak pekáč raději přiklopíme a dusíme v troubě).Poté přilijeme pod něj kysanou smetanu,do které zavrtíme 1 lžíci hladké mouky a v této omáčce králíka dopečeme.Zeleninu,která zbyla v omáčce po pečení,můžeme propasírovat a přidat zpět do omáčky.Koření vyhodíme.Králík takto připravený je výborný.Jako příloha se hodí knedlík.


Jít na recept Králík s kyselou smetanou >>