1 králík
100g kořenové zeleniny
50g cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru
1/4 l černého piva
6 dkg slaniny
100 g sušených švestek
sůl
pepř
perník na strouhání nebo tvrdý chléb
citrónová šťáva
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a cibuli a orestujeme dozlatova. Zalijeme pivem a necháme povařit. Do tohoto základu vložíme maso a necháme dusit do změknutí. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme perníkem nebo chlebem, dobře provaříme a přecedíme. Do hotové omáčky vrátíme maso, přidáme vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.