500 g hovězího masa
100 g prorostlá slanina
200 g cibule
2 lžíce oleje
1/4 l červeného vína
1/2 l vývaru
1 stroužek česneku
1 bobkový list
1 lžičku tymiánu
200 g mrkev
2 paprikové lusky
sůl a sekaná petrželka dle chuti
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájejte na cca 3 cm velké kousky a slaninu na kostičky. Přidejte cibuli nakrájenou na plátky.
Olej a slaninu zahřejte, maso osmahněte (nutno často obracet)a přidejte cibuli a opečte do zlatova. Přilejte víno a vývar.
Oloupejte česnek a nakrájejte na kostičky a přidejte do hrnce spolu s tymiánem a bobkovým listem. Osolte a nechte vařit.
Připravte si mrkev nakrájenou na plátky, přidejte do polévky s ostatním cca 30 minut. Paprikové lusky nakrájejte na nudličky a vařte společně posledních asi 10 minut.
Hotovou polévku dochuťte a posypejte petrželkou.
Celková doba vaření je cca 70 - 75 minut.