4 středně velká jablka ( každé o váze asi 200 g)
4 lžíce medu
1/2 lžičky mleté skořice
jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče
250 g zmrazených nebokompotovaných ostružin nebo brusinek
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
1. Z jablek odstraňte jadřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko horizontálně kolem dokola nařízněte.
2.Jablka dejte do mělkého pekáčku. Smíchejte med, skorici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte jablka. Do pekáčku nalijte pomerančovou šťávu.
3. Troubu předehřejte na 180°C ( horkovzdušnou na 160°C.anou. Pečte 40 minut, občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte kolem nich ostružiny a pečte ještě asi 10 minut.Před podáváním ještě polijte jablka šťávou. Můžete doplnit zakysanou smetanou.