| Omalovánky | Email šablony | Rybář | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kořeněná pečená jablka


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.6.2013

Ingredience:

4 středně velká jablka ( každé o váze asi 200 g)
4 lžíce medu
1/2 lžičky mleté skořice
jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1 velkého pomeranče
250 g zmrazených nebokompotovaných ostružin nebo brusinek

Popis:

1. Z jablek odstraňte jadřinec tak, aby vznikl otvor. Každé jablko horizontálně kolem dokola nařízněte.
2.Jablka dejte do mělkého pekáčku. Smíchejte med, skorici a pomerančovou kůru a vzniklou směsí vyplňte jablka. Do pekáčku nalijte pomerančovou šťávu.
3. Troubu předehřejte na 180°C ( horkovzdušnou na 160°C.anou. Pečte 40 minut, občas ovoce přelijte vypečenou šťávou. Když jsou jablka skoro hotová, naklaďte kolem nich ostružiny a pečte ještě asi 10 minut.Před podáváním ještě polijte jablka šťávou. Můžete doplnit zakysanou smetanou.


Jít na recept Kořeněná pečená jablka >>