1 housku
2 cibule
1 stroužek česneku
600 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
mletou sladkou papriku
4 lžíce oleje
1 sklenka broskví
5 rajčat
1/2 lžičky kari
250 ml smetany
100 g goudy
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Housku rozmočíme, vymačkáme a těsto rozmělníme. Česnek s cibulí oloupeme a nasekáme. K masu přidáme polovinu cibule, housku, vejce, sůl, pepř a papriku. Směs promícháme a vytvarujeme karbanátky.
Zhruba dvanáct minut je opékáme na dvou lžicích oleje.
Slijeme šťávu z broskví a broskve nakrájíme na kostičky.
Na oleji osmahneme cibuli s česnekem. Přisypeme pokrájené broskve a rajčata. Ochutíme kari a prohřejeme. Přilijeme sto mililitrů ovocné šťávy, smetanu a dochutíme solí.
Každý karbanátek překryjeme plátkem goudy a zapečeme.