600g mletého vepřového masa
120g brokolice
2 lžíce nasekaných bylinek(tymián,bazalka,estragon)
3 stroužky česneku
1 velká mrkev
špetka mletého pepře,sůl
olej na smažení
100g polníčku
1 lžíce nasekaného porku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Mleté maso smícháme s nasekanými bylinkami,utřeným česnekem,solí a pepřem.Rukama pečlivě propracujeme.Mraženou brokolici necháme rozmrazit,čerstvou krátce spaříme ve vroucí vodě a rozebereme na růžičky.
Z připravené masové hmoty vytvarujeme stejně velké placičky,do jejich středu položíme kousek brokolice a zabalíme ji do mletého masa.Ruce namáčíme do vlažné vody a tvarujeme malé karbanátky.
Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a karbanátky po dobu asi 12 minut po obou stranách osmažíme.Hotové karbanátky podáváme s čerstvým pečivem a obložené zeleninou(polníčkem,mrkví,porkem)