600 – 800 g porcovaného kapra
hrubá krupice
80g sádla
50 g másla
1 cibule
kousek pórku
200 ml červeného vína
divoké koření
sůl
1 lžíce medu
rozmarýn
šalvěj
chleba nebo veka
100g slaniny
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Porce kapra osolíme, obalíme v krupici a zprudka opečeme na sádle. Přidáme cibuli, pórek, máslo a na konci pečení rozmarýnku se šalvějí.
Ve víně svaříme divoké koření, přidáme med a trochu chlebové či žemlové střídky nebo strouhanky.
V pánvi rozpustíme slaninu a na ní pak opečeme z jedné strany krajíce chleba, které dáme na plech, opečenou stranou dolů. Na krajíce položíme kapra a vše přelijeme zahuštěným vínem.