| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | EET Účtenky | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice | Rybář | DWN.cz | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kapr podle Petra Voka


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.3.2013

Ingredience:

600 – 800 g porcovaného kapra
hrubá krupice
80g sádla
50 g másla
1 cibule
kousek pórku
200 ml červeného vína
divoké koření
sůl
1 lžíce medu
rozmarýn
šalvěj
chleba nebo veka
100g slaniny

Popis:

Porce kapra osolíme, obalíme v krupici a zprudka opečeme na sádle. Přidáme cibuli, pórek, máslo a na konci pečení rozmarýnku se šalvějí.
Ve víně svaříme divoké koření, přidáme med a trochu chlebové či žemlové střídky nebo strouhanky.
V pánvi rozpustíme slaninu a na ní pak opečeme z jedné strany krajíce chleba, které dáme na plech, opečenou stranou dolů. Na krajíce položíme kapra a vše přelijeme zahuštěným vínem.


Jít na recept Kapr podle Petra Voka >>