30 dkg vepřových jater
2 lžíce sádla
1 lžíce oleje
1 malá cibule
3 kosky bobkového listu
nové koření
1 mléko tatra
sůl
pepř
ocet
cukr
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Do rozehřáteho tuku(sádlo nebo olej vložíme na kousky
nakrájená játra a zprudka osmahneme.Pak přidáme na jemno
nakrájenou cibuli,3 kuličky nového koření,bobkový list.osolíme,opepříme a dobře promícháme.Dále přidáme 3 lžíce hladké mouky(směs bude velmi hustá) a a lechce promícháme.Pak játra rozředíme 1/2 litrem teplé vody a
nakonec přidáme 1 konzervu Tatra mléka(smetanu na vaření).Omáčku dochutíme 1 lžíci mletého cukru.solí,2 lžícemi octa.Podaváme s knedlíkem.