1kg vepřového kolena
1 bobkový list
celý pepř
nové koření
sůl na uzené masa
250g jáhel
1 cibule
1 palička česneku
pepř
1 lžička drceného kmínu
majoránka
mletý zázvor
70g sádla
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vepřové koleno uvaříme doměkka ve vodě s bobkovým listem, celým pepřem, novým kořením a se solí na uzená masa. Koleno vykostíme a posekáme nahrubo. Spaříme jáhly, uvaříme je ve vodě doměkka, scedíme a propláchneme studenou vodou. Smícháme je s masem a dozlatova orestovanou sekanou cibulí. Ochutíme třeným česnekem a kořením a vzniklou směs dáme v pekáčku péct do vyhřáté trouby na 45 minut.
Přílohy:
kysané zelí a vařené brambory