600 g hovězího předního masa bez kosti,
1-2 lžíce rajčatového protlaku,
200 ml tmavého piva,
1 lžíce hladké mouky,
majoránka,
2-3 stroužky česneku,
2 velké cibule,
3 lžíce sádla,
mletý pepř a kmín,
sůl,
1 lžička sladké papriky,
2 vařená vejce,
4 lžíce strouhaného křenu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou, přimícháme rajský protlak, kmín, zalijeme pivem a vodou a pod pokličkou dusíme do měkka . Maso vybereme a základ zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, dobře prošleháme a vaříme 30 minut. Dochutíme utřeným česnekem, solí a rozemnutou majoránkou. Maso dáme zpět a ještě prohřejeme. Před podáváním jednotlivé porce posypeme křenem, poklademe plátky vejce a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.