| Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Pletení | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Domácí účto | EET Účtenky | FormOffice | Omalovánky | Email šablony | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Guláš Výtožských lodníků


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:8.6.2009

Ingredience:

600 g hovězího předního masa bez kosti,
1-2 lžíce rajčatového protlaku,
200 ml tmavého piva,
1 lžíce hladké mouky,
majoránka,
2-3 stroužky česneku,
2 velké cibule,
3 lžíce sádla,
mletý pepř a kmín,
sůl,
1 lžička sladké papriky,
2 vařená vejce,
4 lžíce strouhaného křenu

Popis:

Očištěné, na kostky nakrájené maso vložíme na rozpálené sádlo, osolíme a opepříme, přidáme plátky cibule a orestujeme. Poté zaprášíme paprikou, přimícháme rajský protlak, kmín, zalijeme pivem a vodou a pod pokličkou dusíme do měkka . Maso vybereme a základ zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, dobře prošleháme a vaříme 30 minut. Dochutíme utřeným česnekem, solí a rozemnutou majoránkou. Maso dáme zpět a ještě prohřejeme. Před podáváním jednotlivé porce posypeme křenem, poklademe plátky vejce a podáváme s knedlíkem nebo chlebem.


Jít na recept Guláš Výtožských lodníků >>