|
Recept na Dušený kapr
|
|
|
| |
Postup přípravy:Do nádoby z varného skla,nebo z keramiky se na dno pokladou plátky másla (RAMY) na ně vrstva cibule nakrájené na kolečka, dále porce osolené ryby, které se pokapou 1 - 2 lžícemi octa, dále 1-2 bobkové listy, pár kuliček nového koření,
pepře a špetka tymiánu, dále se pokračuje znova máslem, cibulí ...
Kdo má rád může do každé vrstvy nastrouhat trochu citrónové kůry.
Tyto vrstvy se opakují až do naplnění celé nádoby a nebo do vypotřebování "KAPRA".
To vše se nechá v chladnu uležet nejlépe 1-2 dny.
Poté se vloží do trouby a na 120°C a dusí se 6-7 hod. Opravdu takto dlouho !
Výsledek je vynikající pochoutka, která se díky octu, nebo citrónové šťávě a několika hodinovému zpracování, nechá konzumovat včetně nejsilnějších kostí.
Vítečné s bramborovým či celerovým salátem i studené druhý den.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Dušený kapr, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/duseny-kapr">Recept: Dušený kapr</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Dušený kapr:
|