| Rybář | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Pletení | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře na PC | Domácí účto | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Dušený kapr


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:17.11.2013

Ingredience:

porce z kapra - jako na řízky - chutnější s kůží
sůl
máslo, případně rama
cibule
pepř- kuličky
nové koření - kuličky
bobkový list
tymián
ocet - nebo citrónová šťáva
případně citrónová kůra - jak kdo má rád

Popis:

Do nádoby z varného skla,nebo z keramiky se na dno pokladou plátky másla (RAMY) na ně vrstva cibule nakrájené na kolečka, dále porce osolené ryby, které se pokapou 1 - 2 lžícemi octa, dále 1-2 bobkové listy, pár kuliček nového koření,
pepře a špetka tymiánu, dále se pokračuje znova máslem, cibulí ...
Kdo má rád může do každé vrstvy nastrouhat trochu citrónové kůry.
Tyto vrstvy se opakují až do naplnění celé nádoby a nebo do vypotřebování "KAPRA".
To vše se nechá v chladnu uležet nejlépe 1-2 dny.
Poté se vloží do trouby a na 120°C a dusí se 6-7 hod. Opravdu takto dlouho !
Výsledek je vynikající pochoutka, která se díky octu, nebo citrónové šťávě a několika hodinovému zpracování, nechá konzumovat včetně nejsilnějších kostí.
Vítečné s bramborovým či celerovým salátem i studené druhý den.


Jít na recept Dušený kapr >>