400 g pórku
4 ks rybího filé
1 bobkový list
2 lžíce vinného octa
2 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
200 ml smetany ke šlehání
2 lžíce pikantní hořčice
pepř
1 lžičky citronové šťávy
kerblík
pepř hrubě mletý
citron
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme. Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek. Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu.