| Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Omalovánky | Pletení | FormOffice | Recepty doma | Hromadné emaily | Email šablony |
|
| ||||||||
Dušené rybí filé v hořčičné omáčce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 400 g pórku | ||||||||
Popis: Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezitím omyjeme filé. Do kastrolu vlijeme menší množství osolené vody, přidáme k ní bobkový list a ocet a přivedeme k varu. Pak vložíme kousky ryby a při nízké teplotě je v nálevu zhruba 8-10 minut dusíme. Na rozehřátém tuku osmahneme mouku. Za stálého míchání přilijeme smetanu a pórkový vývar. Přivedeme k varu a při nízké teplotě přibližně 5 minut vaříme. Potom vmícháme hořčici. Omáčku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a prohřejeme v ní pórek. Na míse filé posypeme lístky kerblíku a hrubě mletým pepřem. Přelijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu. |