1,5 kg zvěřiny z divočáka (plec nebo kýta),
zeleninová směs pod svíčkovou Halali (mrkev, petržel, celer, cibule),
cibule,
červené víno,
rybízová zavařenina,
Coca-Cola,
grilovací koření,
koření Divočina nebo Hubert,
sůl,
případně cukr a mražená zeleninová směs
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Zvěřinu osolíme, okořeníme grilovacím kořením a kořením pro divočinu a naložíme do vyššího smaltovaného pekáče do zeleninové směsi Halali bez nálevu a drobně nakrájené cibule. Zalijeme červeným vínem a necháme v chladu do druhého dne odležet.
Druhý den vložíme pekáč do trouby a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Pak zvěřinu vyjmeme, do základu přidáme rybízovou zavařeninu, přilijeme Coca-colu a povaříme. Podle chuti můžeme přisladit a do omáčky přidat mraženou zeleninovou směs (mrkev s hráškem) a podobně. Zvěřinu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s knedlíkem.