Čočku a rýži v poměru 1:1 ( pro 4 osoby stačí á 200g)propláchneme společně v sítku a namočíme den předem. Vodu několikráte vyměňujeme. Na 4 polévkových lžících olivového oleje a 1/4 másla( může být i méně )usmažíme do zlatova cibuli s 5 hřebíčky, po zesklovatění cibule přidáme česnek nakrájený na plátky a dbáme na to, aby se nepřepálil. Okapanou čočku s rýží krátce prudce osmažíme na cibulce s česnekem a zároveň přidáme cca 1- 2 kávovové lžičky lžičky čerstvě namletého koriandru. Po krátkém osmažení přídáme obdobné množství mletého zázvoru a kari. Řádně promícháme.Pořadí koření je nutno dodržet kvůli výsledné chuti. Zalijeme horkou vodou do výše 1 - 2 cm nad směs. Čím déle byla směs namáčena, tím méně pojme vody. Potom dusíme cca 17 - 20 minit pod poklicí , aby se nám zcela vypařila voda. Směs musí být sypká. Na talíři ozdobíme kopečky čočky s rýží nakrájenou kyselou okurkou střídavě s čtvrtkami natvrdo uvařeného vejce posypeme ,libovolným strouhaným sýrem . ( pikantní verze může býti s Nivou).Podáváme teplé.