125 g čočky
asi 1 litr vody
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 bobkový list
2 - 3 kuličky nového koření
sůl
mletý pepř
majoránka
1 menší cibule
trochu oleje
1 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
5 stroužků česneku
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Přebranou a propláchnutou čočku večer namočíme do studené vody. Druhý den přidáme bobkový list, nové koření a vaříme. Mezitím na pánvičce na troše oleje osmahneme drobně pokrájenou cibuli do zesklovatění, přidáme mouku a upražíme cibulovou zásmažku. Až je čočka skoro měkká, přidáme zásmažku, nahrubo postrouhanou zeleninu, masox, koření a dovaříme do změknutí čočky i zeleniny. Vytáhneme z polévky kuličky koření a bobkový list a dochutíme solí a rozmačkaným česnekem.