500 g vepřového masa - nejlépe z plecka
4 lžíce sojové omáčky
1-2 lžíce dezertního vína
2 lžičky solamylu
2 cibule
2 lžíce oleje
2 lžičky čínské směsi (MAGI - KNOR koření na Čínu)
1-2 pórky
malá miska nakrájeného čínského zelí
1/4 malého celeru
1/4 malé kedlubny - vše pokrájené na nudličky
sůl
glutasol dle chuti
1 červená paprika sterilovaná (kapie).
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na drobné proužky, smícháme se sojovou omáčkou, vínem, solamylem a kořením a dáme odležet alespoň na 2 hodiny do chladničky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a drobně nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékáme.
Když maso zlátne, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, na tenké proužky nakrájené zelí, celer a kedlubny. Opečeme ještě asi 5 minut - podle potřeby podlijeme několika lžícemi vody.
Dochutíme podle potřeby glutasolem, solí nebo sojovou omáčkou. Ozdobíme proužky červené papriky.