- 1 kg prorostlého bůčku
- 1 neslazené zahuštěné mléko Grand
- 25 dkg měkkého salámu nebo šunky
- 4 vajíčka
- zavařená kapie, sůl, koření, vegeta
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Bravčový bôčik pomelieme, ochutíme soľou, vegetou a korením, pridáme nesladené mlieko Grand a všetko dobre premiešame. Odložíme na 24 hodín do chladničky.
Na druhý deň mäsovú hmotu rozvaľkáme na alobale do hrúbky asi 0,5 cm. Povrch natrieme nie veľmi hrubou praženicou, potom poukladáme kolieska salámy a na prúžky nakrájanú kápiu.
Pomocou alobalu zvinieme hmotu do rolády a alobal riadne upevníme po bokoch a po celej dĺžke tak, aby sa počas pečenia neuvoľnil. Pečieme asi 1 hodinu. Potom alobal uvoľníme a dopečieme tak, aby roláda mala zlatistú farbu.