1 kg hovězího (roštěná nebo z krku)
česnek
2 lžičky citrónové šťávy
sušená bazalka
2 hrnky mrkve na kolečka (nebo baby karotka)
0,5 kg brambor
1-2 větší cibule
1 lžička škrobové moučky (Solamyl)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.