500 g vepřového ramínka
3 cibule
2 stroužky česneku
4 nožičky klobásy
500 g brambor
200 g tenkých plátků prorostlé slaniny
1 kg kysaného zelí
4 bobule jalovce
2 bobkové lístky
2 hřebíčky
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1/8 l suchého bílého vína
1/4 l slepičího bujónu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Dno zapékací mísy vyložíme polovinou slaniny. Na slaninu rozložíme polovinu kysaného zelí, přidáme 2 bobule jalovce, 1 bobkový list, 1 hřebíček, sůl a pepř. Brambory nakrájené na plátky položíme na zelí a na ně rozložíme očištěné na malé kousky nakrájené vepřové ramínko spolu s klobásami, které několikrát propíchneme po obvodu vidličkou, nakrájenou cibuli a česnek. Navrch rozložíme zbytek kysaného zelí, koření a slaniny. Zalijeme bílým vínem a vývarem a přikryjeme pokličkou. Dusíme v předehřáté troubě zhruba 3 hodiny.