|
Recept na 15 nakládaných hermelínů
|
|
|
| |
Postup přípravy:Cibuli oloupeme a nakrákíme na kolečka, česnek oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme na kolečka, druhou necháme v celku, hermelíny rozbalíme e rozkrojíme je napříč na polovinu. Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak 3 plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na 3 místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do 5 litrové láhve od okurek, vždy 3 v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžne proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až povrch láhve olejem.
Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě. Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Více uzrálý je po 3 týdnech.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept 15 nakládaných hermelínů, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/15-nakladanych-hermelinu">Recept: 15 nakládaných hermelínů</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu 15 nakládaných hermelínů:
|