| FormOffice | EET Účtenky | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Email šablony | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře na PC | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

15 nakládaných hermelínů


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:15
Autor:
Přidáno/změněno:25.10.2018

Ingredience:

15 malých sedlčanských hermelínů bez příchuti
2 větší cibule
2 česneky
sladká červená paprika mletá
nakládané feferonky
černý pepř celý
nové koření celé
bobkový list
rostlinný olej(necelé 2 litry)

Popis:

Cibuli oloupeme a nakrákíme na kolečka, česnek oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme na kolečka, druhou necháme v celku, hermelíny rozbalíme e rozkrojíme je napříč na polovinu. Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak 3 plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na 3 místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do 5 litrové láhve od okurek, vždy 3 v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžne proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až povrch láhve olejem.
Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě. Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Více uzrálý je po 3 týdnech.


Jít na recept 15 nakládaných hermelínů >>