600 g vepřové kýty
1 cibule
100 ml oleje
200 g mražených fazolek
2 mrkve
1 lžíce hl. mouky
1 lžíce protlaku
150 ml piva
200 ml vývaru
sůl
pepř
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na širší nudličky a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, protlak, sůl s pepřem a orestujeme. Potom maso zalijeme vývarem a dusíme pod poklicí. Ke konci přidáme k masu větší kousky mrkve s fazolkami. Měkké maso se zeleninou vyjmeme z hrnce, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání osmahneme. Přilijeme pivo, rozmícháme dohladka a za občasného míchání povaříme 20 min. Nakonec v omáčce prohřejeme maso se zeleninou.