300g cukr krystal
150g mouka hladká
1/2 kypřícího prášku
250g nastrouhané Hery
300g ovesných vloček
2 celá vejce
100 g hrozinek
10 dg drcené čokolády (na vaření- není podmínka)
10 dg drcených ořechů
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Vše promícháme, uděláme hustou hroudu. Z hroudy nabíráme malou lžičkou směs a prsty tvarujeme na lžičce bochánek. Potom prstem setřeme na pečící papír na plechu. Rozmísťujeme s rozestupy. Bochánky se trochu roztečou. Troubu vyhřejeme na 150 - 170 °C a pečeme cca 15 min. Je dobré hlídat, aby sušenka byla cca 1cm od okraje zlatavá. Připravíme si mezi tím další plech. Na klasický plech dávám 25 bochánků. Nechat vystydnout a potom baštit. Dobrou chuť přeje Komár.
PS: Je to mor.