50 g pikantních sójových kostek
1 cibule
1/2 dl kečupu
1/2 dl cikánské omáčky
olej
česnek
majoránka
mletý pepř,sůl
mletá paprika
hladká mouka nebo chleba na zahuštění
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Sójové kostky přelijeme 2 - 3 násobným množstvím horké osolené vody a necháme 20 minut bobtnat. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme sójové kostky s trochou nálevu a dusíme. Po 15 minutách vlijeme kečup, cikánskou omáčku, opepříme a osolíme. Ke konci dušení guláš zahustíme, dochutíme sladkou paprikou, utřeným česnekem, majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jako příloha se hodí těstoviny, knedlíky či rýže.