skopová kýta
šunka
dobře uzená slanina
nejlépe domácí nakrájená na plátky
zelenina(výběr a množství dle chuti) nadrobno nakrájená
hřebíček
pepř
citronová kůra nastrouhaná
víno
1 až 2 deci vývaru na podlití
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kýtu naklepeme a prošpikujeme šunkou nakrájenou na dlouhe nudle.Nasolíme.Pečící nádobu vyložíme plátky slaniny a položíme kýtu,přidáme zeleninu,rozložíme osm hřebíčků,deset zrnek pepře a posypeme citronovou kůrou.Podlijeme vínem a vývarem (masová polévka nebo bujón) příkryjeme a necháme zvolna upéci do měkka. Pak kýtu vyjmeme nakrájíme na porce,výpek přecedíme a použijeme jako omáčku.Jako přílohu podáváme americké brambory nebo knedlík. Přeji dobrou chuť.