Rybář - elektronický rybářský záznamík Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|
Recept na Ruský boršč - speciál
|
|
|
| |
Postup přípravy:Uděláme vývar z masa, masoxu, podravky, soli, pepře, nového koření, bobkového listu, žampionů a
chilles papriček.
Brambory nakrájíme na větši kostky 2x2cm.
Červenou řepu nakrájíme na rozměr bramborových hranolků.
Cibuli nakrájíme na větší kousky.
Mrkev a petržel nasrouháme na jemném struhadle.
Papriku a nakrájíme na nudličky.
Zelí nákrájíme na delší tenké (asi 6mm) nudličky.
Šunku a nakrájíme na čtverečky.
Z vývaru odstraníme jen kosti a vše ostatní s nákrájeným masem necháme ve vývaru, jen přidáme brambory a váříme.
Roztopíme na pánvi tuk a do něhož nejdříve vložíme červenou řepu. Tu smažíme na tuku dokud nezměkne. pak ji vybereme z pánve (bez tuku) a vhodíme do vářícího se vývaru.
Dále dáme do zbylého tuku v pánvi cibuli k usmažení
do lehce zlatova a pak postupně přidáváme na pánev papriku, mrkev s petrželem, šunku a žampiony a dusíme dokud se nezačne vše přichytávat na pánev. Pak přidáme
rajský protlak a případně vodu, aby vznikla na pánvi hustá kejda a opět dusíme dokud se nezačne vše přichytávat na pánev. Potom vše vložíme do stále se vařícího vývaru. Do toho vmícháme nakrájené zelí a přidáváme vodu na celkový objem 9 litrů. Boršč musí být hustý tak, aby v něm stála vařečka. Dochucení provádíme masoxem, podravkou a solí, případně 1-2 lžícemi octa. Boršč necháme jen krátce přejít varem, zakryjeme, odstavíme a necháme vychladout. Poprvé doporučuji jíst boršč po 3 hod chladnutí, když už začne prokysávat, Na talíř servírujeme se zakys. smetanou. Vychladlý boršč uložíme do lednice. Pokud z něhoho budeme odebirat jen potřebné množství na ohřátí, tak solehlivě vydrží 5 dní.(nestrkat do něj po odstavení z varu olíznuté, nebo použité nádobí). Nejchutnější je 2. - 3. den.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Ruský boršč - speciál, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/rusky-borsc-special">Recept: Ruský boršč - speciál</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Ruský boršč - speciál:
HomePack3000 - programy na doma Domácí účetnictví; Evidence knih,kazet,DVD apod; Bytový architekt; Malý sklad. Jednoduchý systém programů, použitelných ve Vaší domácnosti. více informací >> |
Formix SE - formuláře na Vašem PC tisk formulářů, dokumentů, vizitek, etiket, připojení databáze(CSV, DBF, DB, MySQL...), poštovní formuláře, faktury, adresní štítky, čárové kódy více informací >> |
|