1 balíček piškotů
250g tvarohu
1 lžíce světlé želatiny
1 dcl mléka
cukr podle chuti
vanilkový cukr
trochu Rumu
50g rozinek
sušené švestky nebo meruňky
šlehačka
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme na drobno a srozinkami namočíme do rumu.
Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty. Formu na srnčí
hřbet vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem,pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokračujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piškoty. Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.