1 hrnek hrubé mouky
1/2hrnku cukru krupice
120g změklého másla
1hrnek polohrubé mouky
1 vejce
sůl
1hrnek mléka
1kypřící prášek do pečiva
tuk a krupice na plech
2 tvarohy
2vanilkové cukry
2 žloutky
asi 500g ovoce(rybíz borůvky švestky)
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Hrubou mouku prosijeme do mísy, přidáme cukr, máslo a rukama zpracujeme na drobenku.1/3odložíme stranou a zbytek promícháme s polohrubou moukou, vejcem, mlékem,špetkou soli a práškem do pečiva.Vzniklé těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Tvarohy rozmícháme s vanilkovým cukrem,přidáme žloutky a rozšleháme.Hmotu naneseme na těsto a do pruhů posypeme střídavě ovocem.Na koláč poté dáme zbylou drobenku a vložíme do vyhřáté trouby .Pečeme při 200°C přibližně 45 - 50 minut.