Krém:
6 plátků bílé želatiny
600 g melounové dužiny (nejlépe z různých druhů melounu)
100 g cukru
4 lžíce mandlového likéru
250 ml smetany
Navíc:
1 balíček vanilkového cukru
mandlové sušenky
lístky máty
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Piškoty rozdrtíme. Máslo rozpustíme a smícháme z piškoty. Rozevírací formu (26 cm) vyložíme papírem na pečení, naplníme piškotovou směsí a tu pevně upěchujeme. Uložíme do chladu. Želatinu dáme nabobtnat. Z melounu vypícháme několik kuliček a dáme je stranou. Zbytek (asi 350 g) promícháme s cukrem a mandlovým likérem a rozmělníme. Želatinu rozpustíme a vmícháme k melounové směsi. Uložíme asi na 30 minut do chladu. Smetanu s vanilk. cukrem dotuha ušleháme a přimícháme do ovocného pyré. Krém rozprostřeme na dortový základ a asi 4 hodiny chladíme. Ozdobíme kuličkami melounu, sušenkami a mátou.