60 g krup
20 g másla
1 l drůbežího vývaru
250 g kuřecích prsou
250 g pórku
sůl,kajenský pepř
2 lžíce sekané pažitky
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Kroupy dáme do cedníků a proplachujeme tak dlouho,až je odtékající voda zcela čistá.Dobře je osušíme a za stálého míchání je dáme zesklovatět na rozehřáté máslo.Zalijeme je vývarem a přivedeme k varu.Přikryté vaříme téměř doměkka.
Mezitím omyjeme prsa pod vlažnou vodou a osušíme je.Přes vlákno je nakrájíme na jemné nudličky.Pórek očistíme a zhruba 2/3 zelené části nakrájíme na jemná kolečka.
Do vývaru s kroupami vložíme maso a pórek.Přivedeme k varu a zvolna vaříme přibližně 15 minut.Osolíme a dobře ochutíme kajenským pepřem.Posypeme pažitkou a horké podáváme.