![reklama](img/reklama.jpg)
|
Recept na Zvěřinové hody
|
|
![soft_detail_big.jpg](img/soft_detail_big.jpg) |
| |
Inredience:800 g zvěřiny z plece nebo kýty (může být i jiná zvěřina),
olej,
0,5 dl becherovky,
40 g másla,
cibule,
80 g slaniny,
1 větší mrkev,
1/4 celeru,
0,5 dl červeného vína,
nové koření,
celý pepř,
mletý pepř,
citron a brusinkový kompot na ozdobu
|
Hodnoceni: ![ohodnoť hvezda](img/hvezda2.jpg) ![ohodnoť hvezda](img/hvezda2.jpg) ![ohodnoť hvezda](img/hvezda2.jpg) ![ohodnoť hvezda](img/hvezda2.jpg) ![ohodnoť hvezda](img/hvezda2.jpg) (kliknutím ohodnotíte recept) | Postup přípravy:Ze zvěřiny nakrájíme větší porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zastříkneme becherovkou. V porcelánové nádobě necháme odležet. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, pokrájenou kořenovou zeleninu a zvěřinu na této směsi prudčeji opečeme. Pak podlijeme červeným vínem, přidáme nové koření a celý pepř, nádobu přikryjeme a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru a červeným vínem. Před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Porce zvěřiny nakrájíme na silnější plátky, při podávání ozdobíme kolečkem citronu s brusinkovým kompotem.
Jako příloha je nejlépe podávat s knedlíkem.
|
Pokud chcete mít na svém webu odkaz na recept Zvěřinové hody, zkopírujte si následující kód:
| |
|
<a href="http://www.varimerecepty.cz/zverinove-hody">Recept: Zvěřinové hody</a>
|
| |
| | |
Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zvěřinové hody:
![reklama](img/reklama.jpg)
|