800 g zvěřiny z plece nebo kýty (může být i jiná zvěřina),
olej,
0,5 dl becherovky,
40 g másla,
cibule,
80 g slaniny,
1 větší mrkev,
1/4 celeru,
0,5 dl červeného vína,
nové koření,
celý pepř,
mletý pepř,
citron a brusinkový kompot na ozdobu
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Ze zvěřiny nakrájíme větší porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zastříkneme becherovkou. V porcelánové nádobě necháme odležet. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, pokrájenou kořenovou zeleninu a zvěřinu na této směsi prudčeji opečeme. Pak podlijeme červeným vínem, přidáme nové koření a celý pepř, nádobu přikryjeme a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru a červeným vínem. Před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Porce zvěřiny nakrájíme na silnější plátky, při podávání ozdobíme kolečkem citronu s brusinkovým kompotem.
Jako příloha je nejlépe podávat s knedlíkem.