| Počítej Kalorie | FormOffice | Recepty doma | Pletení | Rybář | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Email šablony | Domácí účto |
|
| ||||||||
Zvěřinové hody | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 800 g zvěřiny z plece nebo kýty (může být i jiná zvěřina), | ||||||||
Popis: Ze zvěřiny nakrájíme větší porce, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a zastříkneme becherovkou. V porcelánové nádobě necháme odležet. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, pokrájenou kořenovou zeleninu a zvěřinu na této směsi prudčeji opečeme. Pak podlijeme červeným vínem, přidáme nové koření a celý pepř, nádobu přikryjeme a dusíme v troubě. Podle potřeby podlijeme troškou vývaru a červeným vínem. Před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Porce zvěřiny nakrájíme na silnější plátky, při podávání ozdobíme kolečkem citronu s brusinkovým kompotem. |