1/2 červeného paprikového lusku
1 rajče
1/2 cibule, 1–2 stroužky česneku
250 g kyselého zelí
1 lžička celého pepře
1 lžíce za studena lisovaného slunečnicového oleje
1 lžička frutilose (nebo jiné sladidlo
2 celozrnné bagety
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Papriku opláchneme, očistíme a nakrájíme na proužky. Rajče omyjeme, a dřeň nakrájíme rovněž na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Zeleninu promícháme s kyselým zelím. Česnek oloupeme, utřeme a s pepřem a olejem přidáme k zelí. Dobře promícháme a jemně osladíme frutilosem. Bagety podélně rozpůlíme a půlky opečeme. Bohatě obložíme salátem. Pokud salát zbude, můžeme ho jíst se žemlí.
Na zálivku lze použit i vodu z kysaného zelí a bagetu nahradit topinkou.