| Email šablony | Omalovánky | Pletení | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma |
kliknutím přejdete na úvodní stranu  
Nejhledanější recepty na:
kureci 19.3 hovezi chleb koreni hru cesnek med oleje syr krem testo ...>>
Hlavní databáze receptů         Dokážete poradit začátečníkům? Kontakty
   Databáze receptů > Maso > Hovězí maso > Zadní Přihlášení registrovaného uživatele Registrace nového uživatele Přidat nový recept Zobrazit mnou zobrazené recepty
tipdne16.png TIP DNE

Recepty doma 4.24 FREE

smallimg Zdarma stáhnout progam Recepty doma
6030 kB
Elektronická kuchařská kniha se spoustou receptů, snadnou možností vyhledávání a tisku.
Nyní také pro OS Android
tecka Více informací

img/kat16.png Kategorie receptů

email16.png Recepty na email
Zasílat zdarma upozornění o nových receptech na Váš email:


email16.png Ostaní
addfav.jpg Přidat do oblíbených
home.jpg Nastav jako homepage
mail Napište nám

Varime Recepty.cz RSS - Nové a aktualizované recepty RSS - Aktuality
Varime Recepty.cz RSS - Nejsledovanější recepty RSS - Top 10

recept Doporučujeme


recepty Reklama
Formix, 13kB


Varime Recepty.cz A B C Č D E F G H CH I J K L M N O P R Ř S Š T U V W X Y Z Ž 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0
reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
Rybář - elektronický rybářský záznamík
Evidence a plánování rybářských výprav včetně úlovků a jejich fotografií. Integrovaný atlas ryb a seznam revírů. Pomůcka moderního rybáře. tecka více informací >>

Recept na Zeleninový chorešt

soft_detail_big.jpg
Doba přípravy: 01:00
Počet porcí: 8
Autor:
Zobrazeno/týden: 1477x / 2x
Přidáno/změněno: 14.10.2016
Kategorie: - Maso - Hovězí maso - Zadní
- Tepelně úpravená jídla - Dušené pokrmy
- Zelenina - Luštěniny - Fazole

Inredience:

1 kg libového zadního hovězího
400 g napolo uvařených fazolí
2 – 8 pórků
10 svazečků pokrájené petrželové natě (nebo 200 g sušené)
šťáva z 1 citrónu
citrónová kůra
olej
nať nebo mleté semeno pískavice
sůl

na přílohu potřebujeme:
1 kg rýže
několik brambor
olej
sůl
kopr



Hodnoceni: hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
(kliknutím ohodnotíte recept)

Postup přípravy:

V pětilitrovém hrnci na rozpáleném oleji krátce osmahneme kostky hovězího masa, zalijeme půl litrem vody a necháme 15 minut pod pokličkou podusit. Mezitím na oleji osmahneme osolené natě petržele a pórku i s cibulkami a s předvařenými fazolemi, pískavicí, solí a citrónovou šťávou a kůrou je přidáme k masu. Vše na mírném ohni dusíme do měkka. Pokud se šťáva vyvaří, doléváme převařenou horkou vodu. Podáváme teplé na předehřátých talířích. Jídlo je chutné i ohřívané.

Příloha
Přebranou a v několika vodách promytou rýži s delšími zrny ze tří čtvrtin uvaříme ve velkém množství osolené vody a vodu scedíme. Mezitím ve velkém hrnci na oleji po jedné straně do růžova osmahneme centimetr silné osolené plátky brambor a hrnec jimi vyložíme opečenou stranou nahoru. Na brambory nasypeme rýži, nalijeme 1,5 dcl vody, přiklopíme a pečeme pod poklicí 15 minut silně a 15 minut slabě. Takto můžeme rýži připravovat i k jiným jídlům - rýže pak není tvrdá ani se nelepí. Rýži podáváme vždy teplou.

Pokrm s výjimečné vysokým obsahem natí, a také použitím nedráždivého koření, rýže a libového masa. Jde o dieteticky relativně cenný pokrm, jeden z nejdietnějších pokrmů z hovězího masa vůbec. Pro obsah hovězího masa se však přesto nedoporučuje u osob se zvýšenou hladinou cholesterolu, cévními problémy, alergiemi a zánětlivými onemocněními. Naopak je hovězí maso cenné pro osoby podvyživené a potřebující posílit svaly nebo regenerovat některé tkáně včetně nervové soustavy.

Pískavice nať, jako náhražku lze použít i čerstvé mleté semeno (časem žlukne). Lze ji koupit ve specializovaných prodejnách s kořením. Spolu s použitou zeleninou dodává pokrmům vyšší obsah vitamínu C, betakarotenu a jiných antioxidantů, chlorofylu, hořčíku, bílkovin a vlákniny, což do jisté míry eliminuje nepříznivý vliv masa. Díky obsahu citrónové šťávy jsou obsažené tuky lépe stravitelné, jídlo má svěží, nepříliš sytou chuť. V originálu se místo sušené citronové kůry a citronové šťávy dávají do pokrmu vyvařit dva sušené malé citrónky, které před použitém propíchneme. Tyto sušené citrony lze u nás někdy koupit drcené v sáčku jako koření.

Další recepty Další recepty od tohoto autora
Tisknout Verze pro tisk

pridej.czPřidej na servery



Přidejte příspěvek Přidejte příspěvek do diskuse k receptu Zeleninový chorešt:


Hodnocení receptu
hvezda    hvezdahvezda    hvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezda    hvezdahvezdahvezdahvezdahvezda
Vaše jméno
Váš email
Předmět
Text příspěvku
Kontrolní kód
(opište z obrázku)

Kontrolní obrázek
 




reklama
SendMails - hromadné rozesílání emilů
Pokud potřebujete oslovit najednou všechny své zákazníky, uživatele, nebo přátele. Snadný import adres z databáze, webu či vlastního adresáře. tecka více informací>>
Recepty doma - PC kuchařka zdarma
Snadné přidávání, vyhledávání a tisk receptů. Mnoho funkcí. Možnost získat přes 10000 receptů. Ultrarychlé vyhledávání, kalkulace cen receptů tecka více informací >>

Nové-upravené recepty RSS - Nové a aktualizované recepty
Zadní
Španělské ptáčky 10.11.
Hovězí plátky na pivě 24.10.
Brněnský biftek na sardeli 26.10.
Svíčková „Welington“ 26.10.
Hněv hraběte Šporcha 25.07.
Roštěnky pod sněhem 08.07.
Hovězí steak v pivní marinádě s pepřem 28.12.
Ďábelská rychlosměska 28.12.
Míchaný salát s rostbifem 28.12.
BEEF Stroganov - Origal přeložený z ruštiny 25.07.

recepty Reklama

recepty Ostaní


Nejhledanější fráze na recepty:


Partneři webu Varime Recepty.cz:




Copyright © 2024. Martin Roubec. Všechna práva vyhrazena. [CH] (0.049s norob)