olej stolní 200 g
cibule 200 g
mouka hladká 200 g
vývar z vepřových kostí 2000 g
květák 110 g
zelenina kořenová 400 g
muškátový květ 1 g
mléko 500 g
polévkové koření 10 g
sůl 10 g
šafrán 1 g
máslo 100 g
petrželka - nať 10 g
smetana 150 g
Hodnoceni: (kliknutím ohodnotíte recept)
Postup přípravy:
Cibulovou jíšku zalijeme vývarem - B. Dobře vyšleháme, abychom
se zbavili hrudek mouky. opranou kořenovou zeleninu pokrájíme
na kousky a uvaříme v polévce. Když je zelenina měkká rošleháme
jí a napěníme emulgátorem. Přidáme mléko a dopředu spařený
šafrán. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky
přidáme růžičky uvařeného květáku a máslo. Polévku zdobíme
šlehačkou a posypeme sekanou petrželkou. Vývar z květáku
můžeme použít při výrobě.
Krémová plévka béžové barvy s růžičkami květáku zjemněná
smetanou.