| Pletení | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář | FormOffice | Zbrojní průkaz | Recepty doma | Email šablony | Domácí účto | DWN.cz | Formuláře na PC | Omalovánky | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Zeleninová krémová polévka


Doba přípravy:00:35
Počet porcí:10
Autor:
Přidáno/změněno:2.6.2016

Ingredience:

olej stolní 200 g
cibule 200 g
mouka hladká 200 g
vývar z vepřových kostí 2000 g
květák 110 g
zelenina kořenová 400 g
muškátový květ 1 g
mléko 500 g
polévkové koření 10 g
sůl 10 g
šafrán 1 g
máslo 100 g
petrželka - nať 10 g
smetana 150 g

Popis:

Cibulovou jíšku zalijeme vývarem - B. Dobře vyšleháme, abychom
se zbavili hrudek mouky. opranou kořenovou zeleninu pokrájíme
na kousky a uvaříme v polévce. Když je zelenina měkká rošleháme
jí a napěníme emulgátorem. Přidáme mléko a dopředu spařený
šafrán. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky
přidáme růžičky uvařeného květáku a máslo. Polévku zdobíme
šlehačkou a posypeme sekanou petrželkou. Vývar z květáku
můžeme použít při výrobě.

Krémová plévka béžové barvy s růžičkami květáku zjemněná
smetanou.


Jít na recept Zeleninová krémová polévka >>