Ze středně velkých pstruhů si uděláme ostrým filetovacím nožem 2 filety bez kostí (po obou stranách - zůstane nám pouze hlava s čistou kostrou).
Všechny filety pokapeme citrónovou nebo limetovou šťávou, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a necháme cca dvě hodiny marinovat.
Na každý jeden filet položíme krabí tyčinku a obložíme ji na dlouho nakrájenou cibulí. Celé to zabalíme jako "španěláka". Hotové závitky naskládáme vedle sebe do remosky a poklademe připraveným máslem.
Pečeme pozvolna cca 40minut. Pak po vytvoření výpeku z ryb zaléváme šlehačkou a ještě cca 5 minut necháme péct.
Rozpečená cibule, bylinky, výpek a šlehačka vytvoří fantastické šlehačkové pohlazení.
Podáváme s domácím, čerstvě upečeným kmínovým chlebem.
Dobrou chuť.